REO2 – Lokalni dvocevni prezračevalni sistem z rekuperacijo

Namenjen je temeljitemu in varčnemu prezračevanju prostorov z rekuperacijo.

To pomeni, da segret odpadni zrak, med potovanjem na prosto, temeljito segreva svež vstopni zrak.

ZLATO PRIZNANJE Koroške gospodarske zbornice za najboljše inovacije 2022!

En rekuperator REO2 zadostuje za temeljito prezračevanje posameznega prostora velikosti do 35 m2

Montaža

Kopalnica

Primer netipskega, prostoru prilagojenega, REO2 sistema pod “knaufom” v kopalnici

Zunanja

Fasada po zaključeni namestitvi
REO2 sistema

Spalnica

Primer vgrajenega tipskega
REO2 sistema v kabinetu

Tehnične lastnosti

Glavna posebnost sistema REO2 je edinstven patentiran prenosnik toplote, ki je v celoti izdelan iz utrjenega ekspandiranega polistirena, posebne toplotno prevodne folije in lepila. Kot VSAK lokalni DVOCEVNI prezračevalnI sistemu z rekuperacijo, ima tudi REO2 izmenjevalec toplote OHIŠJE, ki ga je potrebno umestiti v prostor. REO2 prenosnik v enem kosu hkrati vrši funkcijo ohišja, zračnih kanalov, prenosa toplote ter zvočno in termično izolacijo zraka med pretokom, zato je REO2 prenosnik nepokvarljiv, konkurenčen in cenovno ugoden.

En rekuperator REO2 zadostuje za temeljito prezračevanje posameznega prostora velikosti do 35 m2. Uporabniki sistema REO2 so posebej zadovoljni, ker se prostor precej hitro posuši, ni več vonja po zatohlosti ali celo plesni, temperatura v prostoru pa ostane skoraj enaka, kot pred zračenjem.

REO2 izmenjevalec toplote je izredno lahek, nima sestavnih delov, ki bi se lahko pokvarili, zato je trajen, površinsko utrjen in fino obdelan. Za periodično menjavo zračnih filtrov se ne potrebujete nomenega kvalificiranega serviserja, saj je menjava enostavna in zelo poceni.

Za razliko od ENOCEVNIH stenskih sistemov REGENERACIJE zraka, kjer se izmenjujeta izstopni in svež vstopni zrak skozi eno in isto stensko odprtino, se pri sistemu REO2 čist in odpaden zrak ne mešata in ne ustvarjata podtlaka ali nadtlaka v prostoru, zato je klima v prostoru prijetna in uravnotežena.

Dve odprtini v steni, kjer se nahajata dva cevna ventilatorja moči 2 x 16 W, sta v celoti prekriti s prenosnikom toplote, zato deluje sistem tišje (19 db) od enocevnih sistemov, je brez toplotnih mostov in morebitnega hrupa od zunaj. Pretok zraka in s tem tudi glasnost sistema je moč regulirati s preprostim drsnim regulatorjem obratov ventilatorjev in je na nižji stopnji skoraj neslišen.

Sistem REO2 potrebuje vrtanje dveh stenskih lukenj premera 152 mm v razmaku 77 cm tik pod stropom ter le 0,75 m2 prostora na stropu v debelini 20 cm. Običajno se prenosnik preprosto prilepi s poliuretansko peno točkovno na strop v kotu na zunanji steni prostora. REO2 sistem je patentiran pri URS-IL pod št. 25751.

ZLATO PRIZNANJE Koroške gospodarske zbornice za najboljše inovacije 2022!

Posvetujte se z nami

In se znebili se boste slabega zraka, vlage in plesni za vedno.