REO2 – Lokalni dvocevni prezračevalni sistem z rekuperacijo

Namenjen je temeljitemu in varčnemu prezračevanju prostorov z rekuperacijo.

To pomeni, da segreti odpadni zrak, med potovanjem na prosto, temeljito segreva svež vstopni zrak.

Glavna posebnost sistema REO2 je edinstven patentiran prenosnik toplote, ki je v celoti izdelan iz ekspandiranega stiropora, posebne toplotno prevodne folije in lepila. Hkrati v enem kosu predstavlja ohišje, zračne kanale, izmenjevalec toplote ter zvočno in termično izolacijo zraka med pretokom, zato je izdelava REO2 sistema konkurenčna in cenovno dostopna.

REO2 modul-izmenjevalec je izredno lahek, nima sestavnih delov, ki bi se lahko pokvarili, zato je trajen, površinsko utrjen in fino obdelan.

Sistem zahteva le od 0,75 m2 do 1,3 m2 prostora v debelini od 16 do 19 cm, odvisno od tipa izmenjevalca ter potreb naročniška. Običajno se preprosto prilepi na strop ob zunanji steni prostora ali vgradi v viseče stropove. REO2 sistem je patentiran pri URS-IL pod št. 25751.

Za razliko od ENOCEVNIH stenskih sistemov REGENERACIJE zraka, kjer se izmenjujeta izstopni in svež vstopni zrak skozi eno in isto stensko odprtino, se pri sistemu REO2 čist in odpaden zrak ne mešata in ne ustvarjata podtlaka ali nadtlaka v prostoru.

Zaradi ločenih poti zraka in konstantne izmenjave toplote med odpadnim in svežim zrakom, gre pri sistemu REO2 za t.i. REKUPERACIJO. Izmenjava toplote s tem ne poteka kampanjsko, kot pri regeneraciji, ampak konstantno, zato je izkoristek toplote večji, zrak pa čistejši.

Dve odprtini v steni, kjer se nahajata cevna ventilatorja, sta v celoti prekriti z izmenjalcem toplote, zato deluje sistem zelo tiho, brez toplotnih mostov in morebitnega hrupa od zunaj.

Med delovanjem vstopni in izstopni zrak potujeta znotraj ohišja, izdelanega iz površinsko utrjenega stiropora po dveh ločenih, kačasto speljanih izdolbenih kanalih, ki sta pregrajena s posebno folijo za prenos toplote.

Zaradi velike dolžine poti zraka po kačasto zavitih kanalih in odlične toplotne prevodnosti pregradne folije, je čas prenosa toplote iz izhodnega na vhodni zrak, za razliko od večine stenskih sistemov, dovolj dolg za konstanten in temeljit prenos toplote.

ZLATO PRIZNANJE Koroške gospodarske zbornice za najboljše inovacije 2022!

Montaža – Spalnica

Primer vgrajenega tipskega
REO2 sistema v spalnici

Montaža – Kopalnica

Primer netipskega, prostoru prilagojenega, REO2 sistema pod “knaufom” v kopalnici

Montaža – Zunaj

Fasada po zaključeni namestitvi
REO2 sistema

Prezračevalni sistem REO2 varčno dovaja svež zrak, z visoko stopnjo stalnega vračanja toplote, iz odvedenega zraka nazaj v prostor. Z REO2 boste trajno uživali v svežem in toplem zraku, brez odvečne vlage, nevarne črne zidne plesni ali neprijetnih vonjav.

En rekuperator REO2 zadostuje za temeljito prezračevanje prostora velikosti do 45 m2 Uporabniki sistema REO2 so posebej zadovoljni s prezračevanjem v kopalnici, kjer se prostor po tuširanju precej hitro posuši, ni več vonja po zatohlosti ali celo plesni, temperatura v prostoru pa ostane skoraj enaka, kot pred zračenjem.

Hkrati boste z vedno svežim zrakom prihranili od 60% do 75 % variabilnih stroškov pri kurjavi. Zaradi inovativne, patentirane modularne konstrukcije in izjemno lahkih ter trajnih materialov, vam lahko zagotovimo finančno najbolj dostopno svežino bivanja, brez servisiranja ali dragega vzdrževanja za več desetletij.

REO2 je zelo UČINKOVIT, TRAJEN in CENOVNO DOSTOPEN. Je univerzalen za vgrajevanje v že vseljena blokovna stanovanja, stare zgradbe, blokovne novogradnje, samostojne hiše, pisarniške protore ipd.

REO2 deluje pri vseh temperaturah in ne potrebuje dodatnega predgrevanja. Sistem je razen ventilatorjev in stikala praktično nepokvarljiv.

S svojim zelo učinkovitim in cenovno ugodnim sistemom rekuperacije oz. vračanja toplote iz izrabljenega na svež zunanji zrak ter od 6 do 10 m dolge poti znotraj izmenjevalca zraka, nudi REO2 sistem v povprečju med 60% in 75% prihrankov na kurjavi, v primerjavi z isto količino običajnega zračenja prostorov skozi okna.

V vročih poletnih mesecih učinkuje REO2 sistem tako, da med zračenjem ohlajenih stanovanj, izstopni zrak vstopnega hladi in tako prihrani energijo za hlajenje. Zaradi filtrov in mrežic proti prahu, komarjem, muham in ostalemu mrčesu, je uporaba REO2 sistema priporočljiva skozi vse leto, saj zračenje skozi odprta okna ni potrebno.

Tako zagotavlja REO2 sistem uporabnikom več desetletij prijetno in zdravo bivalno okolje brez vlage, slabih vonjav ali plesni.