Problem in njegov obseg

Zaradi dobre zrakotesnosti sodobnih novih in obnovljenih stanovanjskih
objektov je vse bolj ogrožena kvaliteta zraka v bivalnih prostorih.

Učinkovito in pravilno zračenje je dobro zagotoviti skozi vse letne čase. Posebej zahtevno obdobje za pravilno zračenje je pozimi, ko ljudje intenzivno varčujejo prav na račun kakovosti zraka.

Najbolj problematična so stanovanja v hišah in večstanovanjskih blokih, kjer so v bližnji preteklosti množično menjavali klasična okna s hermetično zaprtimi PVC ali ALU okni.

Le redke energetske sanacije večstanovanjskih blokov in individualnih hiš vključujejo tudi vgradnjo pravilnega in učinkovitega sistema zračenja.

Če v takšnem bivalnem okolju želite dihati resnično svež, kakovosten in zdrav zrak, morate ta odlično izolirana okna dnevno odpreti na stežaj kar nekajkrat. To pa pomeni, da je potrebno v hladnejših mesecih mrzel in svež zrak dnevno večkrat segreti od zunanje do sobne temperature.

S tem se skoraj v celoti izniči namen še tako dobre toplotne izolacije stavbe. Toda, večkratno zračenje skozi okna in vrata, zrak v prostoru samo ohladi in osveži, ne zagotavlja pa njegovega kroženja.

Za odpravo ali preprečitev plesni pa je nujno, da zrak v prostoru neprestano rahlo kroži in odvaja na prosto kondenzacijsko vlago, ki je glavni vir zelo nevarne zidne plesni.

Kontaktirajte nas!

Posvetujte se z našo izkušeno ekipo, ki vam bo pomagala izbrati najboljšo in najugodnejšo rešitev za učinkovito prezračevanje vaših bivalnih ali delovnih prostorov.

Zadihajte svež zrak in obenem prihranite z sistemom REO2!

+386 (0)70 523 033

info@reo2.si